Menu:

Tarieven

De behandeling wordt gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Hoeveel dit is hangt af van uw eigen aanvullende pakket. Ik ben aangesloten bij de LVNT en RBCZ en voldoe aan de normen van het Wkkggz.

Wat doet de LVNT
De Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten, de LVNT, is een beroepsvereniging die kwaliteit en vertrouwen belangrijk vindt. Het is een vereniging waar therapeuten met meer dan 25 verschillende werkvormen zich thuis voelen. Wat deze werkvormen verbindt is dat de LVNT-therapeut leeft en handelt vanuit een fundamenteel vertrouwen in het zelfhelend vermogen van de mens. Dit is de natuurgeneeskundige basis waarop een LVNT therapeut cliŽnten steunt in hun ontwikkeling en heelwording. Vanuit deze grondhouding biedt de LVNT ondersteuning aan therapeuten, en is zij een kwaliteitskeurmerk voor cliŽnten en zorgverzekeraars. Meer dan 40 zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk door LVNT therapeuten gegeven consulten.

Wat doet de RBCZ:
Het kwaliteitsregister voor vakkundige therapeuten in de complementaire zorg RBCZ is hťt onafhankelijke platform voor erkende zorg met een holistische benadering. Wij zijn de verbinder met de beste HBO of HBO+ opgeleide therapeuten in de complementaire gezondheidszorg. Veelal worden deze therapeuten vergoed vanuit je aanvullende zorgverzekering. Jaarlijks voldoet een RBCZ-gekwalificeerde therapeut aan strenge kwaliteitseisen op het gebied van wet- en regelgeving, bij- en nascholing, zelfreflectie, VOG en de praktijk waar de zorg wordt verleend.

RBCZ werkt aan de bevordering van de maatschappelijke erkenning van de bij haar aangesloten therapeuten in de complementaire zorg in Nederland en binnen Europa. RBCZ is onder andere aangesloten bij Europese organisaties als Efcam ? Federation of European CAM associations (www.efcam.eu) en Eurocam ? Your voice for Cam in Brussels (www.cam-europe.eu).

Als therapeut kun je je bij RBCZ aansluiten via een beroepsorganisatie die de therapie specifieke kwaliteitseisen nader definieert en controleert. Bij RBCZ zijn ca. 30 beroepsorganisaties aangesloten en daarmee in totaal meer dan 9000 therapeuten.

SCAG
Ik als therapeut ben aangesloten bij de SCAG. Heeft u een klacht wat betreft de behandeling of ev omgang. Bespreek dan dit eerst met mij. Er is altijd een opening om het probleem uit de wereld te helpen. Mocht het echt echt niet lukken de klacht te bespreken, of laat de situatie het niet toe of komt u er samen met mij niet uit? Dan kan u gebruik maken van een gratis klachtenfunctionaris. Deze ondersteunt u bij het formuleren van uw klacht of onvrede en bij het onderzoeken van oplossingen. Zie hieronder de Scag folder.
Clientfolder SCAG

Kijk bij uw zorgverzekering hoeveel u vergoed krijgt onder het kopje Alternatieve geneeswijzen. Afspraken dienen minimaal 24 uur van te voren geannuleerd te worden. Anders wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

LVNT RBCZ SCAG